12 Temmuz da yenilenen Yeni IMEI Başvuru Süresi !!!

12 temmuzda değişen yeni imei yönetmeliği ile 30 günlük süre 60 güne çıktı(Madde 14 ün 4 ü) :) 
Bu sayede OnePlusOne telefonumu kaydettirebildim, 30 gün olsaydı eskisi gibi pasaport arayacaktım bu dertten kurtulmuş oldum :)

Kayıt işlemini nasıl yaptırabilirim ve gerekli belgeler nelerdir?Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 60 gün içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.60 gün olarak verilen süre sistem tarafından kontrol edildiğinden 60 günlük süre zarfında işlem yaptırılmadığı takdirde IMEI kayıt işlemi yapılamamaktadır.
Diğer taraftan, 01.02.2008 tarihinden sonra yurda giriş yapan TC uyruklu vatandaşların cihaz kayıt işlemi yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde yapılmaya devam edilmekte iken; Maliye Bakanlığınca çıkarılan, 15/06/2012 tarih ve28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6322 Sayılı Kanun gereğince, söz konusu kayıt işleminin yapılabilmesi için vergi dairelerine 2014 yılı için 119,5TL harç yatırılması uygulaması getirilmiştir.
Bu nedenle, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen elektronik kimlik bilgini haiz cihazların kayıt işlemleri için vergi dairelerine 2014 yılı için 119,5TL harç yatırılması ve harç ödendi belgesinin aslı, pasaport türünün, yurda giriş/çıkış damgalarının, resminin ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların birer fotokopisi, üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçe ve pasaportunun aslı ile birlikte en geç bir ay içerisinde Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekmektedir.
Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmektedir.


Bu bilgi tam olarak şu adreste : 
http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40 yer almaktadır.

Bankalar kısmında Akbank,Yapıkredi gibi bazı bankalar gözükmüyor lakin hemen hemen her bankadan vergiler menüsünde eğer orda yoksa diğer vergilerden 9151 vergi koduyla harcınızı imei numaranızı girerek yatırabilirsiniz.

Ayrıca tanıtım pdf i : http://www.mcks.gov.tr/Dosyalar/web_brosur.pdf

Operatör
AVEA
TURKCELL
VODAFONE 

kayıt merkezlerinin dışında e-devlet üstünden her birey bu hakkını kullanabilmektedir.

Ben  şahsen yaklaşık 2 ay önce (ramazandan önce) kıbrısa gidip gelmiştim ve üstelik pasaport kullanmayıp nüfus cüzdanı ile girip çıktım . En basit pasaportsuz gidip gelinebilecek ve imei kayıt imkanı verecek yer yavruvatanımız.

Bu değişiklik geriye dönük 60günü de kapsamakta olduğu için son günlerimde sorunsuzca yararlanabildim.

E-DEVLEThttps://www.turkiye.gov.tr/


Giriş yaptıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet bu sayfadan DEVAM ET diyerek karşımıza çıkan forumu uygun bir şekilde doldurmak (pasaport veya pasaport dışında belge ve bunun Belge Numarası,imei,giriş tarihi)
Formu doldurduktan sonra vergi ödeminizi de yapıp ÖDEMEYİ KONTROL ET butonundan onay alarak başvuru numarası ile sonlanacaktır.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEAM WİN RECOVERY PROJECT (TWRP) GELİŞMİŞ RECOVERY !!! ve ROOT YAPMA