OnePlus One Tuş Kombinasyonları !!! FASTBOOT, ROOT,RECOVERY

zaten bi akıllı telefonda kaç tane tuş oluyor ki? :D

POWER +SES KISMA = TELEFON AÇIKKEN EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALIR

POWER +SES KISMA = RECOVERY MODE AÇAR (EĞER GELİŞMİŞ BİR RECOVERY İMAGE ATILMAMIŞSA BİR KAÇ SATIRLIK CyanogenMod Simple Recovery yer alıyor)

CyanogenMod Simple Recovery : zip uzantılı signature lü dosyalar flashlamak için temel recovery mode dur. Örneğin ; 30O official güncellemesi sistem güncellemesi vermeden 2-3 gün öncesinde oneplus forumundaki thread da yer alan zip dosyanı flashlamıştım.
Yani Official lar signature lü oluyor mantıken. Resmi imza mühür :))

POWER +SES AÇMA  = FASTBOOT MODE ( hızlı önyükleme modu)
Bu mod her android smartphone da bi kaç saniyede açılır ve kontrolü usbden bağladığımız pcye devreder bizlerde komut satırları ile imag flashlama başta olmak üzere çoğu işlemi gerçekleştirebiliriz )
Ben bunun yerine pc den bağımsız olarak gerekli dosyalar telefonun hafızasında bulunduğu sürece Rootlu kullanılması şart olan Terminal Emülatör den #su ile Root yetkisi alarak aynı işlemi gerçekleştirmeyi tercih ediyorum :)

Diğer yöntem ise Usb Hata Ayıklama Modu ile Ayıkla pirincin taşını diyoruz ve Android SDK yüklü pc den yine cmd ortamında flashlama yapılabiliyor, root işlemleri de öyle...
Telefon kontrol uygulamaları ,pc den sms vs. de bu birimi Server-Client mantığıyla kullanmakta for instance; Wondershare MobileGO

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEAM WİN RECOVERY PROJECT (TWRP) GELİŞMİŞ RECOVERY !!! ve ROOT YAPMA