ONEPLUS II :) two ,2 :) coming soon... Launch date is JuLY 27...



İşlemcisi 64-bit lik Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 ve grafik işlemcisi Adreno 430 GPU...
işlemcinin bu v2.1 sürümünde ultra 4K , 3D grafik  özellikleri daha stabil hale getirilmiş. Bu kadar beklemeye Snapdragon 820 yakışırdı. Birde 4GB RAM tamamdır. :)

LG G4 Pro de Snapdragon 820 işlemci ve 
Adreno 530 gpu olacağı söylenildi.

 Ayrıca 4GB ramli, kamera ve ekran çözünürlükleri oldukça yüksek olacak...

LG G4 de snapdragon 810 kullanılmadı ,sebebi ise ısınma sorunları ve beraberinde batarya yetersizliğiydi. Bu yüzden LG G4 e özel snapdragon 808 üretildi (Qualcomm Snapdragon 808 (2+4) 6 çekirdeklli işlemci 1,8 GHz hızında 2 Adet Cortex A57, 1,44 GHz hızında 4 Adert Cortex A53, Adreno 418 GPU) ve yine aynı sıkıntılardan dolayı ONEPLUS 810 un yenilenen bu v2.1 işlemcisiyle 2. modelini OnePlus 2 yu çıkaracak, ki işin maliyeti de var oneplus fiyat/performans ürünü olarak piyasaya girdi ve bu şekilde devam edecekler. 820 işlemci için şu an erken sanırım çünkü G4 Pro nun resmi tanıtımı eylül-ekimi bulacak gibi... 

Oneplusone ı donanımsal olarak LG G3 e benzetiyorum, bundan dolayı kardeşime de G3 aldım aynı işlemci,aynı ram fakat performans farkı çoktu, denemedik rom, kernel kalmadı ve benchmark puanları LG nin hep düşüktü.






İşlemciden sonra 2. farklı özelliği ise USB Type-C

Oneplusone ı orjinal kablosuyla kullanmayınca diğer kablolar ters geliyordu microusb nin soketinin yönü tersti, gerçi orjinal kablo için sorun yok 1+ logosu yukarda olduk sonra hiç yanılmadım diyebilirim. Bu tanıttıkları yeni type-c usb girişi iphone lardan da bildiğimiz çift yönlü bir jack ,tersi de düz yani :) her türlü kontakt alıyor :) Geçenlerde lansmanı yapılan Android M ise bu type-c ile şarj standartlarını destekliyor.

İleriye dönük bu kablo özelliği 
USB, güç, VGA, HDMI ve display port özelliklerini barındırdığı için kablo karmaşısına son verecek. Belki önümüzdeki 5 yıl içinde bu port bütün smart device larda kullanımda olacak. TV,pc,smartphone ve daha çok giyilebilir teknoloji, smartwatch-smartband gibi küçük cihazlarda da kullanılabilir çünkü oldukça minimize edilmiş.

Beklenilen diğer özellikleri ise FingerPrint sensörü ile parmak izi touchID olması,
diğer bir özellik ise MetalBody ile gövdesinin tamamının metal olacağı...

Bu yeni gelen 3 özellikle(USB,Fingerprint,metalbody)  iphone modellerine benzemeye başladı. iphone a benzettikçe soğuyorum zaten cyanogen ile de yolları ayırdılar :/


Oneplus one için Oneplus firması paranoid rom geliştircileriyle anlaşarak OXYGEN OS geliştirmişlerdi, Oneplus 2 için ise HYDROGEN OS geliştiriliyor. Ki bu romları oneplusone üzerinde kullanmaktayım, temasal değişiklilten başka göze çarpan birşey yok bu romlarda, neyse ki add15 te görüşme fırsatı bulduğum Abhisek Devkota( Cyanogen PR ), 2016 temmuza kadar oneplus one için destek ve güncelleme olacağından bahsetti :) zaten seneye oneplus 3 çıkacak olur,oneplusone eskimiş olur :))




Bu görüntü ise Oneplus 2 nun Bluetooth sertifika, lisanslama başvurusundanmış.

Bluetooth 4.1 için A2001, A2003 ve A2005 olmak üzere 3 farklı cihaz gözüküyor.

 Muhtemel satışı olacak cihazda A2003 versiyonu olsa gerek. 
Acaba hafıza farkından mı kaynaklanıyor 16/32/64GB gibi ya da 3GB/4GB ram  farkındandır.

Oneplusone için de beyaz olan 16 GB lık versiyonunu ilk başta $300 dan satmıştı, 64 GB lık ise $349 dan almıştım tam bir sene önce. :)


İki model arasındaki tek fark depolama mikrarı ,fiyat farkı ise $50
Şu an dolar fiyatının fırlaması ile 64 GB lık siyah modelini 300 dolardan satıyor ve davetiyesiz :)

En son duyurulan özellik ise Oneplus 2 için VR (sanal gerçeklik) deneyimi oldu;


OnePlus Cardboard giveaway yaptı.
 Formumuzu da doldurduk mail de geldi ama alamadık. Çok çabuk tükenmiş :/

27 temmuzdaki Oneplus 2 tanımını VR cardboard ile youtube canlı yayın yapabilirler.
 Google ın Cardboard uygulamasını Playstore dan indirip inceleyebilirsiniz.

Cardboard Uygulamaları

ya da youtube dan vr özellikli videolara bakabilirsiniz. Telefonunuzu nereye hareket ettirirseniz videonun o bölümnü 360 derece görebiliyorsunuz.

27 Temmuz u bekleyelim bakalım :))



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEAM WİN RECOVERY PROJECT (TWRP) GELİŞMİŞ RECOVERY !!! ve ROOT YAPMA